Cultuurcentrum Het Perron in gebruik genomen

Redactie KW

In Ieper wordt het Perron beetje bij beetje in gebruik genomen. Het gloednieuw cultuur- jeugd- en opleidingscentrum opent pas op 1 april officieel de deuren, maar volgende maand vinden er al verschillende optredens plaats. De stad investeert 16 miljoen euro in het gebouw. De werken aan de omgeving lopen wat vertraging op en starten pas volgend jaar.

Op 21 februari neemt de cultuurdienst van Ieper haar intrek in Het Perron. In het gloednieuwe gebouw naast het station vind je naast de nieuwe kantoren van de cultuurdienst, ook een tentoonstellingsruimte en een cultuurcafé. Maar hét paradepaardje is ongetwijfeld de nieuwe theaterzaal met 540 zitjes, een ruime scène van 18 op 14 meter en 12 meter hoog.

In het perron zijn ook een tiental vergaderzalen en twee repetitieloken. Ook de vzw Argos, het tweede kans onderwijs en het Jeugdontmoetingscentrum vinden hier onderdak. De jeugd krijgt er een café en een ruime concertzaal.

Het nieuwe gebouw kost 16 miljoen euro en opent op 1 april officieel de deuren. De omgevingswerken, die starten pas volgend jaar. Dan wordt het stationsplein heraangelegd, er komt een nieuwe parking van de NMBS en ook de Oustrijdersstrat en de Dikkebusseweg worden vernieuwd. Die werken kosten alles samen ruim 7 miljoen euro, waarvan bijna 1,5 miljoen euro voor de stad.

(nd/ld)

Meer in het nieuws van WTV vanavond vanaf 18 uur en klokvast om 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier