Cultuurcentrum De Grote Post bijna open in Oostende

Redactie KW

Het openingsprogramma van cultuurcentrum De Grote Post werd voorgesteld. Er zijn twee openingsweekends op 21, 22 en 23 en 27, 28, 29 en 30 december.

Het voormalige postgebouw van architect Gaston Eysselinck werd de voorbije jaren gerenoveerd tot cultuurcentrum met een grote zaal voor 431 personen, een kleinere zaal met diverse mogelijkheden, een amfitheater in open lucht, een grote dansstudio, een polyvalente zaal, een feestzaal Panorama met een prachtig dakterras en een cultuurcafé.

Een team van negen mensen, ondersteund door vrijwilligers, zal de werking van De Grote Post gestalte geven. De algemene leiding is in handen van Stefan Tanghe, voor de programmering zorgen Jan Goossens, artistiek directeur van de Brusselse KVS, theaterrecensente Liv Laveyne en de Oostendse muzikant en rechterhand van Arno Serge Feys.

Op het erg gevulde programma van de openingsweekends onder meer Tom Lanoye, Wouter Deprez en Kommil Foo, het open atelier ‘Onbetaalbaar. De veiling der dingen’, de ‘prikkelende peepshow’ Bimbo van Boogaerdt en Van Der Schoot, de Ierse actrice en zangeres Camille O’Sullivan, een Oostendse avond met Oostendse bands en een ‘late night with Ostend dj’s’. Meer info op www.degrotepost.be.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier