Zwevegemse Kunstacademie heeft zijn KAzette

Noor Vanhessche en Lien Dejonckheere met hun KAzette. © GJZ
Redactie KW

De Kunstacademie Zwevegem verenigde zaterdag al haar kunstdisciplines op de derde opendeurdag in De Brug.

Zaterdag heerste een gezellige drukte in OC De Brug, waar de Zwevegemse Kunstacademie zich voorstelde aan het publiek. Alle disciplines werden er getoond. “Om eerlijk te zijn is een opendeurdag te weinig om de Kunstacademie te leren kennen. Vandaar dat we er in feite een opendeurmaand van maken”, zegt directeur Heidi De Clercq. “De voorbije week stonden de deuren van alle ateliers beeldende kunsten open, voor alle ouders en geïnteresseerden. Tijdens deze jeugdboekenmaand kan men de tentoonstelling ‘Eureka’ nog bezichtigen in de bib. De leerlingen van het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar waanden zich echte uitvinders en ontwierpen robotten.”

Tijdens de opendeur kon men alle instrumenten van de muziekafdeling horen en uitproberen. Deze week kon men dan een bezoekje brengen aan de leerkrachten instrument. De afdeling Woord deed niet onder en organiseert een aantal toonmomenten. Zo is er eentje in Otegem op maandag 12 maart, in Heestert op dinsdag 13 maart en op zaterdag 17 maart in Zwevegem.

Ook werd de KAzette gelanceerd. “Het is een krantje voor leerlingen door leerlingen, waarbij Noor Vanhessche en Lien Dejonckheere aan de doopvont stonden.” Het krantje werd gedrukt op 500 exemplaren, speciaal voor de opendeur. Het is de bedoeling om er straks een reguliere versie van te maken en aan te bieden via handelaars.

(GJZ – foto GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier