Zwevegems gemeentehuis was even een filmstudio

Hoofdrolspeelster Camille Vercruysse en cineast Marc Desmet. © GV
Redactie KW

Het gemeentehuis in Zwevegem deed zondag de hele dag dienst als opnamelocatie voor de film Opa, een project van cineast Marc Desmet uit Heestert. Na enkele kortfilms waagt hij zich nu aan een langspeelfilm.

Er werden al een pak opnames gemaakt in de zomer van 2016 en zondag was de eerste draaidag van 2017. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat werden in het Gemeentepunt, zoals het gemeentehuis heet, opnames gemaakt voor de film. De scene gaat over het bezoek aan de kantoren van het Gemeentepunt en aan een tentoonstelling, speciaal voor de film opgezet.

Opa Eugène Delabie, samen met zijn kleinkind Lisa en haar ma, ofte Camille Vercruysse en Griet Soenens, komt er twee oude werkmakkers tegen, gespeeld door Simon Vancraeynest en Vincent Vanhoutteghem. De ontmoeting draait uit op een conflictsituatie. Het team, alles samen zowat 50 man, werkte een hele dag om vijf minuten film te hebben. Er zijn nog opnames tijdens de Paasvakantie en daarna kan het monteren beginnen. De film zal eind dit jaar vertoond worden.

(GV – foto GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier