Zware brand krijgt Rekkemse rockband niet klein

De leden van de groep Pilgrimage die onlangs hun matriaal vernietigd zagen worden bij de brand zijn op zoek naar steun. We zien v.l.n.r.: Berend Devestele, Simon Gernaey, Tristan Vermeersch, Thibo Vanderroost en Lars Maes. © WO
Redactie KW

Met de zware brand van 4 april bij het bedrijf Saverwel leken ook de muzikale ambities van rockgroep Pilgrimage mee in rook opgegaan. De vuurzee verwoestte immers ook de repetitieruimte en het materieel van de jonge rockers. Instrumenten mogen dan wel vervangbaar zijn, jammer genoeg zijn ze ook vrij duur. Gelukkig kwamen er vrij snel steunacties op gang voor de Rekkemse rockers.

Pilgrimage, dat zijn Tristan Vermeersch, Thibo Vanderroost, Berend Devestele, Simon Gernaey en Lars Maes, allen 16 of 17 jaar oud. Al hun materieel ging in de vlammen op: drumstellen, gitaren, versterkers, effectpedalen, PA-installatie, mengpaneel… Maar al snel mochten de jonge wolven rekenen op steun uit diverse hoeken.

Spaarvarkentjes

Niet alleen onze ouders en familie, ook veel anderen helpen ons. Bij Huis Kathy en bakkerij Cottenie staat er een spaarvarkentje, ook bij Pio d’Oro in Dadizele is dat het geval”, vertelt Thibo.

“We krijgen steun van CC De Steiger en van Kinky Star uit Gent. Zelf mag ik een gitaar gebruiken van Chiel Vandenberghe en een versterker en effectpedalen van Jonathan Deboosere. Berend mag een drumstel gebruiken van Francis Duthoy uit Lauwe, ook kregen we een basgitaar en -versterker van Christophe Lahaye.

Benefietconcert

De vader van Lars heeft eveneens nog wat materieel liggen en voorlopig mogen we ook daar repeteren”, aldus Thibo.

“We laten onze kop niet hangen, we willen doorgaan” – Thibo Vanderroost

Ook de geplande optredens gaan gewoon door. Zo speelt Pilgrimage op 27 april in Lommel, op 28 april halen ze als jonge talentvolle groep alles uit de kast tijdens het multidisciplinaire festival Gebroed! in CC De Steiger en op 1 mei kan je hen aan het werk zien ter gelegenheid van 40 jaar Scouts Lauwe.

Op 30 april komt daar ook nog een benefietconcert bij, in allerijl georganiseerd door Kotweekend, GBS Barthel en bakkerij Cottenie. Op de affiche prijken vooral solidaire collega’s uit eigen regio met Dj Felwig, Divided, Page Down, Elenor, The Odd and the Others, Aping Friends, The RG, King Hiss met een dj-set, Luc Dufourmont en zijn Id!ots en natuurlijk ook Pilgrimage zelf.

Smoke on the water

We laten dan ook onze kop niet hangen, we willen doorgaan“, zegt Thibo vastberaden. “Optreden en je eigen nummers spelen voor een publiek is het allerleukste wat je als muzikant kan meemaken. En het voelt fantastisch om je na zo’n tegenslag door zoveel mensen gesteund te weten”, besluit hij.

Ooit was een brand de inspiratiebron voor een van de allergrootste rocksongs aller tijden: Smoke on the Water van Deep Purple. Wie weet inspireren deze brand en de daaruit voortvloeiende steunbetuigingen de leden van Pilgrimage om een veelbelovende en succesvolle muziekcarrière uit te bouwen.

Het benefietconcert vindt plaats op maandag 30 april vanaf 16 uur in zaal Barthel in Rekkem. Tickets kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de deur, een steunkaart kost 5 euro. (CB)