Zussen Elsen uit Tielt tonen hun talent op Arte Amanti

Frauke Elsen, Margot Welleman en Elke Elsen vormen samen Triotique en zijn te horen op Arte Amanti, waar zij het concertpodium delen met het pianoduo Natalia Petrowski en Eugen Feldman. (Foto Luc De Decker)
Redactie KW

Op 18 april treedt in Tielt het vermaarde pianoduo Petrowski-Feldmann op naast Triotique, het kamermuziektrio van de Tieltse zussen Elsen en Margot Welleman.

Arte Amanti is in vijf jaar uitgegroeid tot het op één na grootste kamermuziekfestival in het land. Het succes ligt in de concertformule waarbij jong talent van eigen bodem het podium deelt met internationale artiesten. “België barst van het jonge talent”, onderstreept Reinilde Leyers, artistiek directeur van Arte Amanti en violiste bij het orkest van de Vlaamse Opera. “Tielt is daar een meer dan opvallend voorbeeld van. Het is dan ook mooi dat wij Triotique met de zussen Elsen en Margot Welleman hier aan bod kunnen laten komen.”

Elke Elsen treedt op met het Nationaal Orkest van België, het Orchestre de Chambre de Wallonie en Frascati Symfonic. Haar zus Frauke Elsen schitterde bij Vlamo en Dexia Classics maar ook op de Lions International Musical Competition en New Tenuto. Samen met de al even rijk beprijsde pianiste Margot Welleman vormen zij nu Triotique. In oktober wonnen zij de Prix Mathilde Horlait-Dapsens op het Conservatoire Royal de Bruxelles.

Het concert is te beluisteren op vrijdag 18 april om 20.30 uur in CC Gildhof. Tickets kosten 12 euro.

(ART – foto Luc De Decker)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier