Zoontje van 2 ziet papa Ieperfest openen

Redactie KW

Vrijdagmiddag heeft de Ieperse groep ControlState het Ieper Hardcore Fest, kortweg Ieperfest, mogen openen. De storm van gisteren heeft het festival goed doorstaan.

De komende drie dagen spelen er maar liefst 84 hardcore-, punk-, en metalbands op drie podia op Ieperfest. Skin Crawler en ControlState mochten vrijdagmiddag de spits afbijten. “Het was beestig”, zegt zanger Bram Vervisch uit Ieper. “Hoewel het nog vroeg was, stond er toch redelijk veel volk. Het is ook een ander publiek dan dat we gewend zijn, een internationaler publiek.”

Onze cover van Can’t Hold Us van Macklemore & Ryan Lewis spelen we de laatste tijd op elk optreden

Veel speciale voorbereidingen deed de groep niet voor Ieperfest. “We hebben we een paar keer extra gerepeteerd”, pikt gitarist Servaas Dejaegher, eveneens uit Ieper, in. “We passen ons set aan voor elk optreden. Nu hadden we niet zo veel tijd, dus moest het een strakke set zijn. Onze cover van Can’t Hold Us van Macklemore & Ryan Lewis spelen we de laatste tijd op elk optreden. Dat zorgt toch voor een herkenningspunt voor het publiek.”

Een speciale gast in het publiek was ook het tweejarig zoontje van Bram. “Het was de eerste keer dat hij een optreden van ControlState zag. Ik denk dat het mij meer deed om hem hier te zien, dan het voor hem was mij te zien optreden”, lacht Bram.

Zoontje van 2 ziet papa Ieperfest openen

Gisteren raasde de voorspelde storm over het festivalterrein, maar de gevolgen lijken al bij al mee te vallen. Er is amper modder op het terrein en de tenten hielden goed stand. “Er is veel regen gevallen, maar aangezien de ondergrond kurkdroog was, zakte het snel weg”, zegt medeorganisator Davy Bauwen. “Donderdagavond moesten we het prefest eventjes uitstellen, maar niet veel later gaf de brandweer ons toch groen licht om door te gaan. Het ziet ernaar uit dat het de komende dagen niet volledig droog zal blijven, maar dat deert ons niet. We hebben eigenlijk nog maar één keer een regenvrij festival gehad dus we hebben wel wat ervaring wat slecht weer betreft.”

Ieperfest, dat plaatsvindt langs de Poperingseweg in Ieper, verwacht ongeveer 10.000 à 12.000 bezoekers. Vandaag zijn de headliners Judge en Caliban. Op zaterdag is het vooral uitkijken naar de optredens van Biohazard, Wall Of Jericho en Entombed AD. Op zondag sluiten Sick Of It All, Satanic Surfers en Less Than Jake het festival af.

(TOGH)

>> Meer info vind je op www.ieperfest.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier