Zonnig Trammelant lokt duizenden figuranten naar De Haan

07/08/16 om 11:35 - Bijgewerkt om 11:35

Op zaterdag 6 augustus vierde De Haan weer zijn jaarlijkse Belle-Epoquefeest, hét hoogtepunt van het toeristisch seizoen in de pittoreske badplaats.

Zonnig Trammelant lokt duizenden figuranten naar De Haan

De Salsavrienden trokken hun Victoriaanse strandkledij aan voor de gelegenheid. © WK

Elk jaar vinden duizenden dagjestoeristen de weg naar Trammelant. Dit jaar was het al de 38ste editie, en toch bleken er onder de vele figuranten ook heel wat rond te lopen die Trammelant nu pas ontdekten. Zo ook de 'Salsavrienden': een bont gezelschap in Victoriaanse strandkledij afkomstig uit Oostende, Blankenberge, Roeselare, Lauwe en Watou. "De kledij hebben onze vrouwen ooit zelf ontworpen voor een daguitstap naar zee. Dit was onze eerste keer op Trammelant, met onze zotte bende maken we het graag te bont en dus zijn we in elke badstad maar één keer welkom", gekscheert het gezelschap.

In gehele countrystijl zakken deze Torhoutenaars af naar De Haan.

In gehele countrystijl zakken deze Torhoutenaars af naar De Haan. © WK

Ook voor de countryvrienden Geert 'Gunsmoke' Struyve, Roosje 'Desert Rose' Laporte, Corine 'Black Bird' Wattiaux en Jacques 'Doc Holiday' Panneels is het hun eerste keer op Trammelant. "We zijn lid van een oldtimercountryclub uit Torhout en werden uitgenodigd door vrienden. Onze kledij werd gedragen rond dezelfde periode als de Belle Epoque, maar dan in het Amerika van de burgeroorlog. Trammelant is echt fantastisch: nergens mee te vergelijken!"

(WK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!