Zondag eerste IBIS-vedettenparade op Pauluspleintje

17/06/16 om 11:02 - Bijgewerkt om 11:02

Op zondag 19 juni wordt op het Pauluspleintje de eerste benefiet 'Pauluspleintje Oostende' georganiseerd, met optredens van David van Dycke , Paul Bruna; Hanny D, Paul Bruna en Wendy Van Wanten.

Zondag eerste IBIS-vedettenparade op Pauluspleintje

De organisatie lokte heel wat bekende koppen naar het Pauluspleintje. © FROS

Tien jaar lang organiseerde Vriendenkring Brasserie Moby Dick, in de maand juli, een benefiet show, met optreden van Vlaamse vedetten. De opbrengst ging elk jaar naar een instelling die zich vooral inzette voor jongeren en mindervaliden. De VZW Duinhelm mocht twee keer een mooie check in ontvangst nemen.

De jongste drie jaar ging de opbrengst telkens naar het Koninklijk Werk IBIS, goed voor meer dan 6.000 euro. Het geld werd besteed aan de aankoop van fietsen en donsdekens én als steun voor het zomerkamp. Na tien edities werd binnen de vriendenkring Moby Dick besloten om het initiatief stop te zetten. Daniël Lisabeth, één van de drijvende krachten achter de benefiet, vond dat heel jammer. Hij wilde zijn vrienden van KW IBIS verder steunen en besliste om, met de steun van Niko Geldhof en enkele sympathieke sponsors, de benefietshow op het Paulusplein een nieuw leven te geven.

Om 13 uur zondagmiddag geven de Melody Makers de 'aftrap' van een lange, muzikale shownamiddag, met optredens van David Van Dyck, Kurt Lottigiers, Paul Bruna, Hanny D en Wendy Van Wanten. De namiddag wordt gepresenteerd door Guy Declercq. Organisator Daniël Lisabeth hoopt andermaal een mooie check te kunnen overhandigen aan directeur Declerck van KW Ibis, die aanwezig was bij de voorstelling van de vedetteparade op het Paulusplein. Hij rekent daarvoor op de liefhebbers van leuke muziek, gastronomische hapjes en lekkere biertjes. (FRO)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!