Zomerconcert met Guy Swinnen als hoofdact op Heuleplaats

Guy Swinnen, hier aan de slag op TW Classic in Werchter. © BELGA
Redactie KW

Op woensdag 22 augustus organiseert de Feest in Kortrijk (FIK) op de vernieuwde Heuleplaats, in samenwerking met de vier cafés, een gratis zomerconcert. Vorige jaren was er een reeks van dergelijke zomerconcerten.

Het allereerste vond vier jaar geleden plaats in het Heulse Kasteelpark. Dit jaar beperkt men zich tot Kooigem (eind juni) en Heule, waar rocklegende Guy Swinnen de hoofdact vormt.

Om 17.30 uur bijt de Picanol Band de spits af. Dit is een covergroep – met nummers van CCR tot Muse, van Johny Cash tot The Pixies – die eind 2010 ontstaan is onder collega’s van de bekende Ieperse weefgetouwenfabriek. Om 19 uur volgt Beaufor. De vierkoppige Kortrijkse groep met zangeres Louise Heylen brengt poppynummers voor een variërend publiek.

Vanaf 21 uur is het dan de beurt aan Guy Swinnen zijn band. De 58-jarige Swinnen is al sinds de jaren 70 actief in de muziekwereld en is vooral bekend als frontzanger en gitarist van The Scabs. Hij brengt in Heule ook een portie klassiekers van onder meer The Scabs. (NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier