Zevende editie van Frietrock barst los in Ieper

© Foto Belga
Redactie KW

Op 11 september 2015 werd voor de zevende keer Frietrock georganiseerd op het Alphonse Vandenpeereboomplein. Twee dagen lang kunnen mensen genieten van muziek, drank en spijs. Een deel van de opbrengsten gaat ook dit jaar naar een goed doel.

Frietrock zag het levenslicht in 2009. Het op dat moment nog kleinschalige evenement is snel uitgegroeid tot wat het vandaag is. Ondanks de gratis inkom kunnen aanwezigen genieten van enkele grote affiches. Op vrijdag treden Red Spot Jr., One Less, Flip Kowlier, Laïs en Les Truttes op. Zaterdag zijn Roxie Horse, The Picanolband, Skaddilacs, Customs, De Mens en Pig Bag Army aan de beurt.

Sinds de allereerste editie in 2009 ging een deel van de opbrengsten naar een plaatselijk goed doel. Dit jaar gaat een som van de inkomsten naar vzw Matthijs. Dit is een kleinschalig therapeutisch kinderdagverblijf voor niet-schoolgaande kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen. Daarnaast is het ook een kleinschalig dagcentrum voor volwassenen met een grote zorgbehoefte.

(SC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier