Zet je alvast schrap voor deze Eernegemse klok van een stem in Belgium’s Got Talent

Redactie KW

Talentenjachten en operavirtuozen die plots als een duiveltje uit een onverwacht doosje tevoorschijn komen: nieuw is het niet. En toch heeft het er alles van dat Timothy Veryser uit Eernegem vanavond iedereen met verstomming zal slaan in Belgium’s Got Talent. “Die staande ovatie maakte mij nogal emotioneel.”

Trouwen Blokken-kijkers kunnen deze student uit Eernegem trouwens herkennen: in februari speelde hij Tetris bij Ben Crabbé en verraste die ook op een streepje opera tijdens de uitzending. Zelfs Koen Crucke had het fragment gezien en uitte zich lovend op Twitter. Waarop Timothy hem contacteerde met de vraag of hij hem tips kon geven om nog beter te worden. Even later belandde hij zo bij een lerares in Gent.

En nu is de Vivesstudent dus terug, om vanavond te schitteren op het podium van Belgium’s Got Talent. “Op 10 augustus mocht ik naar de stadsschouwburg in Antwerpen waar ik voor 2.000 man ‘Nessun Dorma’, een aria van Puccini, mocht zingen. Het leverde weer een unieke ervaring op”, herinnert hij. “Na afloop kreeg ik een staande ovatie en dat maakte mij nogal emotioneel. Het vraagt ook wel enige toewijding. Sinds een paar maanden drink ik geen alcohol meer en uitgaan tot een gat in de nacht is er ook niet bij. Niet dat ik dat vroeger veel deed. Toch let ik er nu nog meer op dat ik voldoende rust en slaap krijg, zodat mijn stem optimaal blijft.”

Zet je alvast schrap voor deze Eernegemse klok van een stem in Belgium's Got Talent

Timothy is één van de amper twee West-Vlamingen die vanavond aan bod komen. De tweede is Luc Vanlaere, een begenadigd harpspeler uit Wingene die ook wel eens ‘de grootste toeristische attractie van Brugge’ wordt genoemd, omdat hij daar erg frequent optreedt en de bijhorende bijval oogst. Bij de opnames ging alles nog vlotjes, maar intussen is het minder goed gesteld met de man. Hij viel enkele weken geleden thuis uit het raam vanop de eerste verdieping en moet nog maanden revalideren.

Het ongeval gebeurde toen Luc Vanlaere een oud bed naar beneden bracht om naar de kringwinkel te brengen. “Het was een bed met een lattenbodem en eerst kreeg ik dat niet door de zolderopening gewrongen. Eens op de eerste verdieping werkte ik de lattenbodem door het raam.”

“Normaal laten we dat met een touw neer, maar dat leek nu niet nodig. Maar het gevaarte schoof plots naar beneden door het venster. In een reflex greep ik de lattenbodem vast en werd meegesleurd en maakte een koprol in de lucht. Zo kwam ik vol op mijn rechterbeen terecht en gelukkig niet op mijn hoofd of handen. Dat been ving de slag op, maar is dus wel verbrijzeld.”

Als hij al zou doorstoten naar de liveshows, dan wordt een deelname daar wellicht erg onwaarschijnlijk.

Belgium’s Got Talent, vanavond vanaf 20.35 uur op VTM.

(FJA/KV/AV – Foto’s VTM)