Zes vrienden organiseren muziekfestival in maïsveld in Damme

13/07/17 om 11:30 - Bijgewerkt om 11:29

Zes vrienden organiseren op 4 en 5 augustus voor het eerst een muziekfestival in Damme. In het midden van een maïsveld zijn ze volop bezig met het uitwerken van hun plannen. Naast de unieke locatie hopen ze met een gevarieerd aanbod een groot publiek aan te trekken. 'Campo Solar' is gratis en toegankelijk voor jong en oud.

Zes vrienden organiseren muziekfestival in maïsveld in Damme

© MM

Vrienden Ruben Callens (26), Tom Martens (26), Karel Heyman (26), Lode Maryssael (26), Filip Snauwaert (27) en Karel Standaert (30) zijn al wekenlang bezig met de opbouw van het muziekfestival langs de Pijpeweg in Damme. De uitdaging is dan ook niet min: een open vlakte creëren temidden een maïsveld om meer dan duizend bezoekers te verwelkomen op 'Campo Solar'. Het festival op 3 en 4 augustus is opvallend genoeg het gevolg van enkele geslaagde privé-feestjes vorig jaar. "Onze vrienden waren toen blijkbaar erg onder de indruk. 'Waarom zouden jullie niet eens iets groter doen', vroegen ze ons. Zo gezegd, zo gedaan. Een jaar later organiseren we samen ons eigen festival in Damme", lacht Karel Standaert.

Gratis toegang

Op het domein zelf - dat wordt gehuurd van een boer - is nog heel wat werk. Alles bij elkaar willen de vrienden een bezette ruimte van 1.000 m² creëren. Het festivalterrein zal op die manier volledig omringd zijn door maïs. "Van de straatkant zal het festival niet zichtbaar zijn. Als bezoeker zit je als het ware in een soort cocon. Enkel de uitgemaaide toegangspaden geven zicht op de rijbaan langs de Pijpeweg. Het geeft een uniek gevoel", zeggen de vrienden. Op het terrein zelf zal een podium komen waar twee dagen lang verschillende muziekbands komen optreden. "Wat later op de avond en nacht hebben we dj's voorzien om er toch een feestje van te maken. Het festival wordt een combinatie van gezelligheid en feestvieren. Het moet het hoogtepunt van het jaar worden in Damme", zegt Karel Standaert. Geïnteresseerden moeten alvast geen schrik hebben van de prijs. De toegang is volledig gratis en ook op het terrein zelf zullen betaalbare prijzen gehanteerd worden. Naast enkele bier- en cocktailbars komen er ook eetstandjes om de hongerige medemens tevreden te stellen. "Die krijgen elk een apart plekje dat zal uitgemaaid worden in het maïsveld."

Maïswandeling

Behalve muziek voorzien de vrienden heel wat animatie voor kinderen. Zo komt er een maïswandeling en kijkt het zestal uit naar een springkasteel. De verwachtingen zijn alvast hooggespannen. Bij wijze van promotie besloten ze de naam van het festival uit te maaien. Op een luchtfoto is het indrukwekkende beeld duidelijk te zien. "In de volledige regio hebben we ook vogelschrikken geplaatst om wat reclame te maken. Het is allemaal wat ludiek. We willen dat het twee ontspannen dagen worden waarbij iedereen zich welkom voelt", aldus de vrienden. Bij goed weer verwachten de organisatoren in het beste geval enkele duizenden mensen. "Er hebben al 500 vrienden toegezegd. Er zal dus zeker wel een beetje volk aanwezig zijn", besluit Karel Standaert met de glimlach.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!