Zanger/schrijver Peter Slabbynck overweegt verhuis naar Parijs voor kinderboek

15/06/16 om 13:35 - Bijgewerkt om 14:39

Peter Slabbynck, boegbeeld van EX-RZ en dus het vervolg op Red Zebra, heeft een nieuw non-fictie boek voor kinderen uit. Voor 'De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog en andere weetjes over Frankrijk' schreef hij allerlei weetjes over zijn favoriete vakantieland uit.

Zanger/schrijver Peter Slabbynck overweegt verhuis naar Parijs voor kinderboek

Peter Slabbynck wil voor zijn volgend schrijfproject naar Parijs verhuizen. © BENNY PROOT

Na het volledig uitverkochte 'Dat kan een aap schilderen maar kan jij ook een aap schilderen?' waagt Peter Slabbynck zich opnieuw aan een non-fictie boek voor kinderen.

Deze keer is het onderwerp niet kunst maar Frankrijk. "Ik verzamel al jarenlang allerhande weetjes over mijn favoriete vakantieland", legt Peter Slabbynck uit. "Die geef ik prijs aan jonge lezers én volwassenen in 'De Eiffeltoren is 540 stokboorden hoog en andere weetjes over Frankrijk'."

Verhuis naar Parijs

Waarom heeft de Eiffeltoren eigenlijk een foute naam? Welk geniale truc bedachten de gebroeders Michelin om meer banden te verkopen? Welk cadeau aan de Franse koning Karel X stapte van Marseille naar Parijs? Je komt het allemaal te weten in het boek. Het frisse artwork is van de Nederlandse illustratrice Wendy Panders met wie de zanger/scrhijver voor de eerste keer samenwerkt.

Zanger/schrijver Peter Slabbynck overweegt verhuis naar Parijs voor kinderboek

Ook Slabbyncks volgende boek behandelt Frankrijk. Om voldoende research te doen zou de zanger/schrijver graag een tijdje in de Lichtstad wonen. Hij wil zich de komende jaren trouwens meer met schrijven bezig houden.

(svv)

Peter Slabbynck stelt zijn boek voor op dinsdag 21 juni om 14 uur in reisboekhandel De Reyghere op de Markt in Brugge.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!