Zandrock viert tienjarig bestaan met indrukwekkende affiche

Van links naar rechts zien we Peter Lowyck, Manu Debruyne, Barbara Malefason, Filip Vanhulle, Didier Brissinck en Natalie Geevaert. © JGO
Redactie KW

Het gratis festival Zandrock, dat dit jaar plaatsvindt van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juni in Zandvoorde, heeft op valentijnsavond de affiche voor de editie van 2018 voorgesteld.

Op de affiche is plaats voor een mengeling van jong en oud geweld met flink wat inbreng van muzikanten uit de streek. Onbetwistbare topper op zaterdag is Arno, die langskomt met Tjens Matic. De laatste dag van het festival is iets zachter voor het oor met onder andere Bart Kaëll.

Toppers op de eerste dag

Vrijdag en zaterdag vooral harde gitaren dus. Met Equal Idiots heeft Zandrock als afsluiter voor de eerste festivaldag één van de hotste band van het moment weten te strikken. Als winnaar van De Nieuwe Lichting 2016 en dankzij de deelname van frontman Thibault Christiaensen aan De Slimste Mens bestormde Equal Idiots het Vlaamse rockfirmament en stonden ze onder andere vijf weken op 1 in De Afrekening.

Verder op die eerste dag: Fleddy Melculy (een reïncarnatie van Belgian Associality), Bizkit Park (coverband van 90’s nu metal als Linkin Park, System of a Down, Limp Bizkit…) en The Servants (Nirvana-coverband). Opener van de dag is Beuk, een band die rockt in het Vlaams en dat zodanig enthousiast doet zodat de leden al tot in London geraakten.

Samenwerking met De Grote Post

Op zaterdag dus het absolute hoogtepunt als afsluiter. Niemand minder dan zijne koninklijke rockmajesteit Arno komt als vanouds ‘sjette’ geven en alle bekende T.C. Matic-nummers over de Zandvoordse polders jagen. Nog op zaterdag drie bands die vanuit de samenwerking met De Grote Post zijn geboekt, met Your Life on Hold, Lethal Injury en Pigeon, Siskin & Stone. Deze bands verschenen vorig jaar nog op ‘8400’, het Oostendse verzamelalbum vol lokaal talent.

Ook uit Oostende komt die dag nog Id!ots langs, met anciens Luc Dufourmont en Dick Descamps. Oostendenaar Ace Zec passeert met Comet Street en ten slotte nog een Nieuwe Lichting-band met Sons, waarmee de eerste twee dagen zijn gevuld.

Sfeervolle zondagmiddag

Op zondag gooit Zandrock het over een heel andere boeg en wordt ‘s middags begonnen met een aperitiefconcert van The Melody Makers. Ambience wordt verder verzekerd, alweer met medewerking van talent uit de streek: Wendy van Wanten klimt op het podium, en ook Bart Kaëll verlaat zijn appartement in Oostende om in Zandvoorde te komen zingen, hoogstwaarschijnlijk even over een vissersboot.

(JG)