Zandrock strikt Arno

De organisatie van Zandrock met Peter Lowyck, Manu Debruyne, Barbara Malefason, Filip Vanhulle, Didier Brissinck en Natalie Geevaert. (Foto JGO)
Redactie KW

Niets dan trotse gezichten op de affichevoorstelling van Zandrock 2018. Dat Arno met Tjens Matic als afsluiter van de tweede festivaldag zijn grootste hits over de Zandvoordse polders zal jagen, was voor de organisatie bij het tussen pot en pint bedenken van de eerste editie tien jaar geleden dan ook ondenkbaar. Ander straf rocktalent van alle leeftijden vervolledigt de affiche op vrijdag en op zaterdag, terwijl op zondag luide gitaren plaatsmaken voor het Vlaamse lied.

“De grote Arno komt naar het kleine Zandvoorde”, was zowat het eerste dat erevoorzitter Didier Brissinck tijdens de officiële voorstelling had te melden. Het glunderende bestuur van Wijk in Beweging Zandvoorde knikte instemmend mee. “We hadden op vorige edities ook al bands waar we trots op waren, zoals Daan, Gorki en The Kids, maar Arno is toch nog van een ander kaliber. Van het soort waarvan je op voorhand denkt dat het buiten je budget ligt. En dat voor ons tienjarig bestaan, veel beter kan je niet krijgen”, stelt Didier.

Gitaargeweld en braver

Het rockgedeelte van Zandrock 2018 duurt twee dagen, te beginnen met vrijdag 1 juni. Programmator Peter Lowyck legt uit waaraan de festivalganger zich mag verwachten. “De eer om Zandrock 2018 te mogen openen, is weggelegd voor Beuk, dat rockt in het Vlaams met een dosis enthousiasme die hen al tot in Londen en op Britse radiostations heeft gebracht. Afsluiten doet Equal Idiots, als winnaars van De Nieuwe Lichting 2016 vijf weken op nummer één in De Afrekening en finalisten van Humo’s Rock Rally, een van de Belgische rockbands van de jongste jaren. Tussenin spelen nog Fleddy Melculy, Bizkit Park en The Servants.”

Op zaterdag naast Arno flink nog wat rocktalent uit Oostende en omgeving. “Dankzij onze samenwerking met De Grote Post hebben we drie bands kunnen strikken die meegewerkt hebben aan de 8400 compilatie-cd met Oostendse groepen en muzikanten. Dat zijn thrashmetalband Lethal Injury, de post goth van Your Life on Hold en tenslotte Pigeon, Siskin & Stone, met muzikanten uit vele legendarische Oostendse muziekprojecten als Revenge 88. Tussenin spelen ook nog Id!ots, Sons en Comet Street, die laatste band met Oostendenaar Ace Zec aan de drums en onlangs nog in De Zwerver voor de preselecties van de Rock Rally.”

Een heel ander geluid op zondag met Zandvoorde Feest. Dan begint de dag iets vroeger met een aperitiefconcert van The Melody Makers. Aangevuld met Wendy van Wanten, Steve Thielens en Bart Kaëll moet een dag van gezellig vertier voor de hele familie verzekerd zijn.

Tien jaar en meer

Boven alles hopen ze natuurlijk op mooi en dorstig weer, met veel volk als gevolg. Want de zin om dit festival te blijven organiseren, druipt er bij de vriendengroep zichtbaar vanaf. “Naast het feit dat we erin geslaagd zijn Arno te boeken, ben ik minstens even trots op de manier waarop we er de voorbije tien jaar met dezelfde groep en zonder noemenswaardige ruzies in geslaagd zijn om binnen ons budget dit festival te organiseren. Daarvoor wil ik bij deze onze sponsors en het stadsbestuur bedanken voor hun steun”, sluit Didier af.

(JGO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier