Xavier Taveirne keert terug naar De Ochtend op Radio 1

© Thomas Geuens
Redactie KW

Hij stopt daardoor als presentator van De Zevende Dag.

VRT NWS en Radio 1 gaan dit najaar nog meer inzetten op De ochtend. “VRT NWS wil het ritme van de gebruiker volgen en dat begint bij De ochtend: dat is het moment waarop mensen wakker worden, de radio aanzetten en naar de smartphone grijpen”, zegt Liesbet Vrieleman, algemeen hoofdredacteur van VRT NWS.

Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck zullen elkaar wekelijks aflossen als presentatoren van het ochtendblok. Dat gaan ze elke ochtend in duo met een co-presentator doen: Xavier met Benedikte Coussement (uit Kuurne) en Michaël met Sara Vandermosten. Ze nemen daarmee de fakkel over van Dennis van den Buijs en Ruth Roets, die respectievelijk drie en vier jaar De ochtend hebben gepresenteerd.

“Het is altijd moeilijk om een redactie en een programma achter te laten”, zegt Xavier Taveirne. “Zo voelt het ook. Maar bij De Ochtend kom ik veel vertrouwde mensen tegen. En als onrustige mens ligt een dagprogramma me beter dan een weekprogramma. Het wordt een boeiend jaar met twee verkiezingen, ik wil daar graag boeiende radio over maken.”