Xavier moet de mensen doen lachen in ‘De Bonobo’s’

Xavier Mestdagh staat met 't Souffleurke binnenkort weer op de planken in zaal Ocar. Ze brengen dit keer de billenkletser 'De Bonobo's'. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Komende zaterdag zet theatergezelschap ‘t Souffleurke haar lenteoffensief in met de première van De Bonobo’s. Xavier Mestdagh (36) speelt een van de hoofdrollen van deze billenkletser van formaat. “Ik vind het een eer om deel te mogen uitmaken van deze vereniging”, klinkt het oprecht.

Deze goedlachse dertiger werd in 2012 lid van ‘t Souffleurke en heeft sindsdien al 6 rollen op zijn conto. “Ik ben er eigenlijk door een collega ingerold”, aldus Xavier, trotse papa van Brego (9), Lorenzo (7), Vic (2) en Julie (7w) en beroepshalve ‘s nachts werkzaam als drukker.

“Veel gezelschappen hebben vaak een tekort aan mannelijke spelers en die collega vroeg me om gewoon eens te komen kijken. Mijn goesting was quasi onmiddellijk gewekt en bij het volgende stuk Vier op een rij maakte ik, weliswaar met een klein rolletje, deel uit van de cast.” Hij voelde zich, met zijn gaven en gebreken onmiddellijk aanvaard door deze zalige vereniging. “Dat vind ik zo fantastisch aan ‘t Souffleurke”, benadrukt Xavier. “Ik had een nieuwe hobby en kreeg er terzelfder tijd een bende vrienden bij.”

Voldoening

“Als tiener speelde ik op school graag mee in sketches. Als ik mensen kan doen lachen, geeft me dat een blij gevoel en ik put er ook enorm veel voldoening uit. Samen met mijn vader entertainen we op familiefeestjes graag de meute. Brego heeft dat ook al een beetje in zich.”

De ouders van Xavier baten trouwens al vele jaren Danscenter Calypso uit. “Ik heb wel een zwak voor komedies. Dramatische stukken trekken me niet zo aan. Het leven is al serieus genoeg”, grinnikt deze levensgenieter. “De Bonobo’s is een zalig stuk om te spelen. Een echte billenkletser met een originele verhaallijn. Moest ik een top twee samenstellen van de producties die ik al heb gespeeld, komt deze op één en wordt 50 tinten groen een goeie tweede. Het is technisch gezien geen eenvoudig stuk. Ik geef gestalte aan een blinde en op bepaalde momenten moet ik de indruk wekken dat ik niet blind ben. Onze regisseur, Bruno Vansteenkiste, heeft mij al heel wat bruikbare tips gegeven. Een echte krak in zijn vak.”

Toneel spelen is voor deze enthousiasteling, die getrouwd is met Emilie Wybo _ net als haar man gebeten door dezelfde microbe _ geen evidentie. “Met mijn nachtwerk en ons grote gezin is het soms wel een beetje puzzelen. Ze hebben de repetities een half uur vervroegd zodat ik toch op tijd op mijn werk kan zijn.”

“Emilie zou in de toekomst zeker ook nog willen meespelen maar dan moeten de kinderen iets ouder zijn. We hebben al twee keer samen op scene gestaan en kregen al eens een eervolle vermelding bij de Gouden Meeuw.”

Naar alle waarschijnlijkheid volgt minstens een van Xavier’s nakomelingen in zijn voetsporen.

Praktisch

Deze komedie van Laurent Baffie kun je komen bekijken in zaal Ocar op zaterdag 3, woensdag 7, vrijdag 9 en zaterdag 10 maart, telkens om 20 uur en op zondag 4 maart om 15 uur.

Kaarten kosten 8 euro. Reserveren kan via de ticketfoon 0472 58 31 75, ticket@souffleurke.be, in Standaard Boekhandel, Ooststraat 56 Roeselare of in Dagbladhandel Taptoe, Kerkplein 20. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier