Wtc Dazalgoan uit Roeselare wint eerste editie Pedaalridders op VT4

Redactie KW

Wielertoeristenclub Dazalgoan uit Roeselare heeft de eerste editie van de Pedaalridders gewonnen. Dat is een programma op VT4 waarbij twee clubs wielertoeristen na maanden training een zware etappe uit de Tour moesten bedwingen. Op de top van Alpe d’Huez bleken de West-Vlamingen het best voorbereid.

Woensdagavond kon je op VT4 zien hoe wtc Dazalgoan met negen van de elf renners binnen de tijdslimiet van 7 uur bovenkwam op Alpe d’Huez na een loodzware etappe. “Daarmee deden we net iets beter dan onze tegenstanders van Forza Picasso”, vertelt voorzitter Andy Vercaigne. “Het mooie is dat ook onze twee dames alsnog de eindstreep gehaald hebben op hun eigen tempo.”

Aan het avontuur en de overwinning houdt de ploeg een som van iets meer dan 10.000 euro over. “Te delen met de hele ploeg. Een fijn extraatje maar daar deden we het niet voor. De eer was het belangrijkste en die hebben we zeker gehaald. Ik ben trots op wat we met onze ploeg bereikt hebben.”

Beide ploegen begonnen met een lamentabele conditie aan de uitdaging. “We kregen van de productie de opdracht om vier maanden lang alle weekends te blokkeren voor opnames. Door die draaidagen hadden we amper tijd om te trainen. Dat moest dan maar in de week gebeuren”, gaat Andy verder. Voor die inspanning werden ze begeleid door hun coach Johan Museeuw. “Door vier maanden te leven als een prof heb ik nog meer respect voor wielrenners gekregen.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.