Wouter Deprez praat in nieuwste zaalshow ook over borstkanker van zijn vrouw

05/10/16 om 09:47 - Bijgewerkt om 09:45

Cabaratier Wouter Deprez heeft een nieuwe voorstelling klaar, én een bijhorend boek. 'Bloemen, bijen en borstbollen' raakt ook een gevoelig thema aan: de borstkanker waar zijn vrouw mee geconfronteerd werd.

Wouter Deprez praat in nieuwste zaalshow ook over borstkanker van zijn vrouw

Woensdagochtend kwam hij er openhartig over vertellen in 'De Ochtend' op Radio 1. De nieuwe muzikale voorleesvoorstelling gaat over de liefde voor zijn tuin, zijn bijen en zijn gezin. Hij schuwt daarin ook het taboe van de borstkanker niet, de ziekte die zijn vrouw plotseling overviel en waarmee beiden moesten leren om te gaan. "Ik denk dat ik dit wel moést maken", zegt hij daarover. "Het is voor het eerst dat ik weet wat het betekent om iets uit noodzaak te maken. En dat gaat twee richtingen uit: ik moest het maken om erover te kunnen vertellen, maar soms ook om het er in de grappige stukken net niét over te hebben. Dat deed ook heel veel deugd, zowel het grappige als het droevige."

Of zijn vrouw het niet lastig vindt dat hij zo openlijk spreekt over het feit dat ze borstkanker heeft? "Nee", aldus Wouter Deprez. "We hebben er uiteraard vooraf over gepraat. Puur praktisch vond ze het aangenaam dat ik ging schrijven en spelen, omdat ze weet dat dat mij houvast geeft. Dat maakt het makkelijker om de zware taak, die er thuis de laatste tijd was en in, op te nemen. Dan is er ook een beetje ademruimte ernaast, waar ik mijn batterijen kan opladen. Ze vindt het niet erg om er als personage in voor te komen, omdat ze ook wel voelt hoeveel taboe er nog rond de ziekte hangt."

(FJA - Foto a-TBR)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!