Wouter Deprez brengt Hier is wat ik denk

Wouter Deprez schotelt zichzelf en het publiek een spiegel voor. (Foto Jonas Lampens)
Redactie KW

Comedy Kings op Vier brengt zaalshows van de bekendste Vlaamse stand-up comedians. Vanavond is Wouter Deprez aan de beurt met zijn show Hier is wat ik denk.

In 2012 trokWouter Deprez met zijn gezin naar het buitenland voor een uitgebreide sabbatperiode. Bestemming: Plettenberg, Zuid-Afrika. Vrouwlief deed er ontwikkelingswerk voor Sterreweg, een dagverblijf voor gehandicapte kinderen. Deprez zelf aanschouwde het doen en laten van zijn nieuwe landgenoten. Hij maakte er Radio Plettenberg voor Radio 1, een audio-verslag van zijn avonturen en ervaringen als provinciale angsthaas in Afrika. En hij vond er inspiratie voor een nieuwe voorstelling.

Vorig jaar keerde Wouter met ‘Hier is wat ik denk’ terug naar zijn vertrouwde habitat: het theater. Niet om zomaar wat mopjes te vertellen. Hij wil zijn gedacht zeggen. Eens zeggen waar het op staat en wat hij er echt van vindt. Over hoe we ‘t allemaal niet gemakkelijk hebben met al onze verworvenheden, status en bezit. Dat we zo hard moeten werken om dat huis af te betalen. En dat ons seksleven zo uitgewoond is. Over onze grote hang naar veiligheid en onze panische angst om te verliezen. Deprez herkent het allemaal, maar maakt er zich behoorlijk boos over en roept op om van koers te veranderen.

De voorstelling kreeg niets dan lovende kritieken en werd zelfs in het West-Vlaams gespeeld. In mei speelde Wouter nog de laatste shows van Hier is wat ik denk en sinds vorig najaar is de voorstelling, die werd opgenomen in de Minardschouwburg in Gent, beschikbaar op dvd. Dit najaar gaat Wouter try-outen met zijn nieuwe show, dat Slijk gaat heten. Daarin wordt de Groote Oorlog als thema verweven.

Comedy Kings: Wouter Deprez – Hier is wat ik denk, op donderdag 5 juni om 21.05 uur op Vier.