Wouter Bossuyt en ‘Oltegoare Roeselare’ winnen Persprijs in Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Wouter Bossuyt, een van de stuwende krachten van ‘Oltegoare Roeselare’, het voetbalteam voor daklozen in Roeselare, heeft de Persprijs gewonnen. Hij haalde het nipt voor Yana Parmentier-Leman en Steven Sanders.

De Persprijs werd voor het eerst op zondagvoormiddag tijdens de Batjes uitgereikt. Het publiek en de Roeselaarse Perskring beslisten over de winnaar. Daarbij kwam Wouter Bossuyt nipt als winnaar naar voor. Hij is een van de drijvende mensen achter ‘Oltegoare Roeselaere’. Daarbij verzamelen dak- en thuislozen uit de regio Roeselare en laten hen samen voetbal spelen. Dankzij het project krijgen ze wat meer hoop en vluchten ze even uit de miserie. Voor heel wat onder hen is het de manier om er even uit te zijn. Ze trainen wekelijks en af en toe staat er ook een wedstrijd op het programma.

Het project is een samenwerking tussen verschillende partijen: OCMW, CAW, vzw ‘t Hope, vzw Buurt&Co, vzw Onze Kinderen, Belgian Homeless Cup, Stad Roeselare en KSV Roeselare.

Hij ontving een kunstwerk gemaakt door An Bruneel.

Wouter haalde het voor Yana Parmentier-Leman (Batjesprinses) en Steven Sanders (Spoil Engine).

Op hetzelfde moment reikte gastheer ARhus ook de ASCAR-award uit, die ging naar Bednet. Zij mochten een cheque van 3.500 euro ontvangen.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier