Wordt Kooigem tijdelijk omgedoopt tot Bevergem?

Het einde van Kooigem © gf
Axel Vandenheede

Volgens een persbericht van stad Kortrijk is de procedure gestart om de naam van deelgemeente Kooigem te wijzigen.

“De uitzonderlijke procedure voor de naamsverandering van het dorp bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken is zo goed als rond. Ook met de VVSG, de koepelorganisatie van de Vlaamse gemeentebesturen en OCMW’s, werd dit besproken. Het dorp behoudt zijn postcode 8510. Dat werd geregeld met bpost. Bpost stuurt briefwisseling met de vanaf eind september foute vermelding Kooigem ook nog een geruime tijd gratis door naar Bevergem”, valt te lezen.

Freddy De Vadder

Alles heeft te maken met de gelijknamige serie die vanaf eind september op Canvas wordt uitgezonden. Alles draait rond Bevergem, een (fictief) West-Vlaams dorp met ontspoorde inwoners, gedreven door foute ambities en ijdelheid. Op zekere dag neemt stand-upcomedian Freddy De Vadder er zijn intrek en niemand weet waarom.

De tv-serie heeft alles in zich om een kijkcijferkanon te worden

Deze uitzonderlijke naamswijziging gaat eind september in. Het valt op dat de inwoners van Kooigem nog niet officieel op de hoogte zijn. Hoewel heel wat Kooigemnaren figureerden tijdens de opnames voor Bevergem, de serie werd grotendeels in de meest zuidelijke deelgemeente van Kortrijk gedraaid, valt af te wachten of ze zich ook Bevergemnaren zullen voelen

Kijkcijferkanon

Nog volgens het persbericht van stad Kortrijk zal de tijdelijke naamsverandering een goede zaak zijn voor Kooigem. “De tv-serie heeft alles in zich om een kijkcijferkanon te worden. Het stadsbestuur verwacht dan ook heel wat belangstelling voor en bezoekers aan Kooigem. De naamsverandering maakt het dorp nog meer verbonden met de tv-serie en biedt enkele toeristische voordelen. Er komt immers ook een fietsroute en wandelroute Bevergem“, staat er nog te lezen.

Een ludieke stunt als je ‘t ons vraagt. Meer duidelijkheid volgt dinsdag, want dan organiseert het stadsbestuur een persconferentie.

(AXV)