Wordt finale ‘Mijn Pop-uprestaurant’ in Blankenberge gespeeld?

Redactie KW

Aan de jachthaven van de badstad zijn gisteren alvast werken gestart ter voorbereiding van ‘een belangrijk media-event dat er vanaf begin april een maand lang zal plaatsvinden.’

Zo staat te lezen in een brief aan de lokale handelaars. Het stadsbestuur en VTM zelf mogen op dit moment nog niks bevestigen, maar het heeft er alle schijn van dat de finale van het spelprogramma wel degelijk in Blankenberge zal worden gespeeld. Eandis is gisteren gestart met het plaatsen van extra stroomcabines om de restaurants van de nodige elektriciteit te voorzien. Ook extra rioleringen werden geplaatst.

De finale van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ vindt plaats van 4 april tot 4 mei en zou een mooie trekpleister vormen voor Blankenberge. In een brief naar de lokale handelaars en horeca geeft het stadsbestuur aan dat er op verschillende data gewerkt zal worden en plaatselijk zal moeten omgereden worden. Ondanks het feit dat de pop-uprestaurants rechtstreekse concurrentie zullen vormen voor de lokale horeca, kan het ook als een extra bron van inkomsten worden gezien. Vaak komen nieuwsgierigen gewoon een kijkje nemen naar de ingerichte – en in de finaleweken bijna altijd volgeboekte- pop-ups. Op die manier kunnen de vaste horecazaken de nieuwsgierigen binnenlokken.

(MM – Foto MM)