Woosha! in Oostende breidt uit naar twee dagen

Redactie KW

Het festival maakte dinsdagmorgen de eerste namen bekend.

Daan en Marble Sounds zijn de eerste namen voor het Oostendse strandfestival Woosha!. De negende editie van het festival zal voor de eerste keer een tweedaagse zijn. Naast zaterdag 19 juli zal er dit jaar ook op vrijdag 18 juli een WOOSHA-dag zijn op het strand van Oostende. Voor deze editie zijn Daan en Marble Sounds de eerste artiesten op de affiche.

Internationale headliner

“Uitbreiden naar een tweedaagse is een logische stap voor het festival”, zegt schepen voor Toerisme Niko Geldhof. “We willen Woosha! de komende jaren verder laten groeien. De voorbije jaren werd er geïnvesteerd in de omkadering en logistiek. Dit jaar zullen we voor de eerste maal uitpakken met een internationale headliner.”

“Met Daan en Marble Sounde staan op zaterdag alvast twee Belgische toppers op het podium. Daan bracht vorig jaar de uiterst succesvolle plaat Le Franc Belge uit en heeft verschillende nummers die ondertussen al te omschrijven zijn als echte klassiekers. Marble Sounds was de groep van het afgelopen najaar. Hun single “Leave a Light On” was alomtegenwoordig in verschillende hitlijsten”, aldus Niko Geldhof.

De ticketverkoop van Woosha! start op woensdag 26 maart. De komende weken wordt de volledige line-up bekendgemaakt.