‘Woordzee’ zorgt voor literair springtij in Oostende

V.l.n.r. een aantal initiatiefnemers van de eerste editie van Woordzee: NeleTaveirne, Raf Bronselaer, José VandekerckhoveTuur Soete en Bea De Rouck © (fotoML)
Redactie KW

Op 24 september regeert het woord op de Groentemarkt en in het belendende ‘t Leerhuus. Op die dag komen een trits auteurs en aanverwante kunstenaars zwemmen in de Woordzee en duiken in de taal.

De eerste editie van Woordzee brengt (woord)kunstenaars, straatzangers, dichters, auteurs, rappers… samen binnen een decor van poppentheater, boekenstalletjes, vier tenten, rijmmuren, salon van verboden boeken en podia. “Zo probeert de eerste editie van dit festival in een gezellige open sfeer een boost te geven aan het literaire leven in Oostende en graag ook in de regio”, zeggen de initiatiefnemers.

Wie er alvast zeker komen zijn Eva Cox, Charles Ducal, Dikke Freddy (Erik Vlaminck), Freek Neirynck, Peter Holvoet-Hanssen, Jan Ducheyne. Maar ook de lokale scene laat zich sterk vertegenwoordigen door o.a. Roland Desnerck, Frank Decerf, Erna Schelstraete, Kathelijn Vervarcke, Katia Van Cauwenberghe… . De Cultuurdienst van de stad is net als Theater aan Zee, De Grote post en het Vlaams Fonds voor Letteren partner van Woordzee. Het festival is nog op zoek naar vrijwiligers om één en ander te helpen in goede banen te leiden. Graag een seintje aan bea@woordzee.be.

(ML)

Meer info www.woordzee.be