Wint Roberto laatste plaats voor liveshows van The Voice?

De eigenzinnige Roberto uit Team Bent. (Foto VTM) © The Voice van Vlaanderen
Redactie KW

De vier coaches zullen na de vierde én laatste Battles elk 8 unieke stemmen verzameld hebben, waarmee ze naar de liveshows van The Voice van Vlaanderen gaan. Maakt Roberto Pakal uit Middelkerke daar deel van uit?

De 55-jarige Roberto, die deel uitmaakt van het team van Bent Van Looy, komt tegenover de 24-jarige Mandy uit Bilzen te staan. Hun coach wil dat ze het klassiek popduet ‘Time Of My Life’ van Bill Medley en Jennifer Warnes brengen. Voor Mandy brengt het meteen nostalgische herinneringen naar boven: “Ik heb vroeger met mijn grootmoeder 100 keer naar Dirty Dancing gekeken, dus ik zie het wel zo’n beetje als een knipoog naar haar, ook al is ze er spijtig genoeg niet meer”. Roberto leert vooral enorm veel bij tijdens de workshops: “Ik dacht dat ik al wel wat kon, maar ik krijg nog heel wat dingen mee waar ik de puntjes op de i moet zetten. Je bent nooit te oud om te leren hé! (lacht)”

Roberto is zonder meer een opvallende figuur tussen de kandidaten. Hij is een grote fan van David Bowie. Die bracht hem al geluk, want het zingen van één van zijn nummers maakte hem gegeerd wild tijdens de blind auditions.

Vanaf volgende week krijgen we de liveshows van The Voice van Vlaanderen geserveerd. Als Roberto door gaat, krijgt hij het gezelschap van enkele provinciegenoten. Bent Van Looy heeft naast Roberto ook topfavoriete Demi Eestermans uit Roeselare in zijn team zitten. Lindsey De Bolster uit Jabbeke zat ook oorspronkelijk in zijn team, maar ze sneuvelde in de battles. Ze werd echter opgepikt dankzij een ‘steal’ door Koen Wauters en wordt nu onder zijn hoede genomen voor de liveshows. Koen heeft overigens nog een West-Vlaamse in zijn rangen: Agnes uit Oostrozebeke. Team Regi en Axelle hebben geen West-Vlaams talent tussen hun kandidaten zitten.

The Voice van Vlaanderen, op vrijdag 11 april om 20.35 uur op VTM.