Wim Willaert wordt Master van Filmfestival Oostende

© (Rio)
Redactie KW

De achtste editie van Filmfestival Oostende koos acteur Wim Willaert als Master van het festival.

Wim Willaert (47) is vooral bekend van zijn rol in de televisiereeks ‘Eigen Kweek’, maar speelde in 2012 ook mee in de film ‘Offline’. Deze middag stelde hij zijn selectie van acht bijzondere films voor tijdens een persconferentie.

“Ik ben een chaoot en onthoud normaal geen titels van films, maar deze die ik echt graag zag zijn me ook bijgebleven en die hebben mijn keuze bepaald”, aldus de Master van het filmfestival. Bovenaan zijn lijstje prijkt ‘Five Easy Pieces’ uit 1970 met Jack Nicholson in de hoofdrol. “Deze film koos ik omdat ik het fantastisch vind hoe hij je telkens weer laat geloven in het personage dat hij neerzet”, aldus Willaert. Naast deze film koos Wim Willaert onder meer ook voor The Idiots, een film van Lars Von Trier uit 1998.

Programma

Verder op het programma van het Filmfestival Oostende staat het werk van vier jonge filmmakers onder de noemer ‘Jonge Helden. Daarnaast is er de internationale competitie ‘Look’, waarbij een internationale selectie van films worden getoond die uitblinken in hun cinematografie. Ook de nieuwe wedstrijd ‘Taste of Europe’ valt op. Bij ‘Taste of Europe’, een wedstrijd waaraan een publieksprijs verbonden is, wordt een selectie van Europese publiekstrekkers vertoond die nog niet tot België zijn geraakt.

Zoals elk jaar wordt het festival ook nu afgesloten met de Ensors, de filmprijzen die de Vlaamse producties lauweren die in 2013 en 2014 verschenen. Vorig jaar kwamen er 25.000 bezoekers naar het Filmfestival Oostende.

Op de foto zien we Peter Craeymeersch, organisator van het Filmfestival Oostende, met Wim Willaert op de zeedijk van Oostende. (Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier