Wim Willaert: “Hoog Eigen Kweek-gevoel bij Bevergem”

© © VRT
Redactie KW

Wim Willaert was dinsdagavond te gast in Hotel M, tussen de opnames van Bevergem door. Binnenkort is hij curator voor het Filmfestival in Oostende.

Wim Willaert heeft het druk momenteel, maar hij vond dinsdagavond toch nog even de tijd om Marcel Vanthilt op te zoeken in zijn Hotel M in Knokke-Heist. Daarbij vroeg hij na hoe het zat met het tweede en derde seizoen van Eigen Kweek. “We hebben er veel zin”, dixit Willaert. “Ik heb het script nog niet gelezen, maar naar ik hoor zou de romantische verhaallijn van mij doorgetrokken worden… Heel romantisch en erg Konsalik-achtig allemaal. Er is zelfs sprake van een nieuw Filipijns personage, dus dat belooft…

Willaert is ook curator van het Filmfestival in Oostende, dat op 12 september van start gaat. “Ik heb een zevental films geselecteerd. Vraag me geen namen zoals van regisseurs, want namedropping is niet aan mij besteed. Ik weet wél dat het om films gaat, die dicht bij me liggen. Oh ja, en dat jongeren onder de 26 jaar voor slechts 20 euro bijna alle films kunnen zien”, liet hij zich nog ontvallen. Verder wil Willaert een zestal films vertonen die succes hadden in het buitenland, maar die geen Belgische release kregen, om hen zo een tweede kans te geven. Op 20 september wordt het Filmfestival afgesloten. Omstreeks die periode worden ook de opnames afgerond van Bevergem, de reeks van Bart ‘Freddy De Vadder’ Vanneste, waar Willaert ook Maaike Cafmeyer en Sebastien Dewaele uit Eigen Kweek ontmoet. “Het is echt zot. Ik heb een heel hoog Eigen Kweek-gevoel bij Bevergem. Als het lukt, zal het weer een bom zijn. Doordat stand-up comedians aan de reeks hebben geschreven, zijn de dialogen gigantisch van de pot gerukt, maar zo waar. De personages heb je zeker al ontmoet en zijn absoluut herkenbaar. Bevergem wordt eind volgend jaar uitgezonden op Canvas. Volgend voorjaar zouden de opnames voor het nieuwe seizoen van Eigen Kweek plaatsvinden.