Wim Willaert als Frank in Eigen Kweek: “Ik schaamde me om Julita te kussen”

Wim als Frank: "De leukste reactie was een dametje die zo keek naar mij dat ze met haar winkelkarretje in de rekken reed." (Foto VRT)
Redactie KW

Komende zaterdag maakt Eigen Kweek een grote kans om de prijs voor Beste Drama en/of Populairste TV-programma mee naar huis te nemen bij de Vlaamse Televisiesterren. Wij blikten terug met Wim Willaert, die overigens genomineerd is voor de prijs van Beste Acteur.

“Welke scène het meest bleef hangen? De kusscène met Julita”, aldus Wim. “Ik dacht dat Rhoda (Montemayor, red.) pas 26 jaar oud was en ik was eigenlijk zeer beschaamd omdat ik al naar de leeftijd van een dirty old man neig. Nu, de scène is toch goed verlopen en in werkelijkheid bleek Rhoda 32 jaar te zijn.” (lacht)

“Ik ben zelf niet veranderd, ik voel mij niet meer dan een ander, maar alles en iedereen rond mij ziet mij nu anders… De leukste reactie was ongetwijfeld de dame die haar winkelkarretje in de rekken reed omdat ze zo stond te gapen naar mij. Tijdens het draaien dacht ik al: ofwel blijft de reeks in West-Vlaanderen kabbelen ofwel is ‘t boem! Afgelopen zomer heb ik nog ferm gefuifd onder de mensen op de festivals waar we met de Dolfijnen speelden, want ik vreesde dat dit na Eigen Kweek geen waar meer zou zijn… En ‘t was zo… Voor de tweede reeks mag Frank onder de sloef liggen van Julita, wat mij betreft (lacht).

Of Eigen Kweek én Wim in de prijzen vallen, ziet u tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren, op zaterdag 15 maart om 20.20 uur.

(BVB)