Wim Opbrouck presenteert Vlaamse versie van 'Bake off' op Vier

02/05/17 om 14:19 - Bijgewerkt om 14:18

Meester-patissier Herman Van Dender en Regula Ysewijn - een favoriet van Jamie Oliver - jureren

Wim Opbrouck presenteert Vlaamse versie van 'Bake off' op Vier

Wim Opbrouck is dit najaar de steun en toeverlaat van de amateurbakkers in Bake Off Vlaanderen op Vier. De opnames van de bakwedstrijd starten dit weekend, het resultaat is na de zomer te zien.In de Vlaamse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off gaat Vier op zoek naar de meest getalenteerde thuisbakker van Vlaanderen. Gedurende acht weken nemen tien gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar op.

Meester patissier en gebrevetteerd hofleverancier Herman Van Dender en food historian en foodwriter Regula Ysewijn jureren de creaties van de amateurbakkers. Onder toeziend oog van ons professionele juryduo worden de bakfanaten getest op alle disciplines binnen de bakkerswereld: van macaron tot tarte tartin en van brood tot beignets.

Delen

Patisserie is voor mij hogere wiskunde

"Ik had na het zien van de British Bake Off ongelooflijk veel zin om dit programma te presenteren" zegt Wim Opbrouck. "Herman en Regula zijn twee specialisten in hun vakgebied, hofleverancier en foodblogster. Waw, dat kan tellen voor een jury. Patisserie is voor mij hogere wiskunde. Ik ben zelf een kluns op bakgebied, maar hou van het vakmanschap en meesterschap van goeie bakkers en patissiers. Dat er met de wedstrijd niets te winnen valt, behalve de grootste eer, vind ik de dag van vandaag een nobel doel."

"De kandidaten zijn zeer divers en allen gepassioneerd door de edele kunst van het bakken. Naast alle theater en filmwerk heb ik zeer veel 'goesting' in dit warmhartig project."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!