Wim Opbrouck opent vrijdagavond nieuw Kortrijks Schouwburgjaar

Wim Opbrouck opent het nieuwe seizoen van de Kortrijkse schouwburg. © Vier
Redactie KW

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september opent Schouwburg het nieuwe theaterseizoen. Curator van dienst is acteur, zanger en presentator Wim Opbrouck. Hij vult het programma van het openingsweekend in.

Schouwburg Kortrijk start het seizoen met een gevarieerd openingsweekend. Op vrijdag 15 september treedt Wim Opbrouck zelf aan met zijn Nederlandse kompaan acteur en schrijver Wilfried de Jong. Zij brengen om 20.15 uur ‘We Free Kings’. “We zoeken samen naar de betekenis van vrijheid in een steeds enger wordende wereld. Het gaat over medemenselijkheid en broederschap, over koningen en vriendschap. Het is een voorstelling die zich verzet tegen elke vorm van macht”, zegt Wim. Hun gids door het hele verhaal is jazz. “Een eigenzinnige selectie persoonlijke favorieten en jazzklassiekers. Op het scherp van de snee, als bevrijding van de geest.”

Na afloop kan je genieten van een jazzconcert in de foyer of aansluiten bij een Whiskytasting. Onder begeleiding van The Wee Dram Whisky Society, een proefclub uit de regio, word je ingeleid in de wereld van de whisky en het proeven ervan. Op zaterdag 16 september wordt het podium van Schouwburg Kortrijk na het grote succes vorig jaar opnieuw omgetoverd in de vetste partyclub van het land dankzij de 923-party.

Cinema in je hoofd

Op zondag staan er dan weer twee unieke luisterervaringen op het menu. Met ‘Kopfkino’ en de luisterverhalen treedt ook de stad naar binnen. In duo neem je plaats aan zelf getimmerde lessenaars, waarin hoofdtelefoons te vinden zijn. Twee stemmen nemen je mee naar een appartementsblok en zijn bewoners. Aan de hand van boekjes, maquettes, objecten en foto’s ontvouwt zich een universum in de fantasie van de luisteraars.

Zondag 17 september tenslotte wordt het Schouwburgplein volledig ingepalmd ter gelegenheid van Autovrije Zondag. Op het plein kan je in alle rust genieten van een verfrissend drankje en aangename muziek. Ook voor kinderen valt er heel wat te beleven.

(Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier