Wim Delvoye brengt hulde aan Jan Hoet

© © VRT - BMUSS
Redactie KW

Wim Delvoye is samen met Jan Fabre en Luc Tuymans te gast in Reyers Laat op Canvas om hulde te brengen aan de pas overleden kunstpaus Jan Hoet.

De dood van kunstkenner Jan Hoet heeft indruk gemaakt, niet in het minst bij de vele kunstenaars die ons land rijk is. Reyers Laat brengt vanavond drie van zijn ‘zonen’ samen om hem de nodige eer te betuigen. Naast Jan Fabre en Luc Tuymans komt ook Wim Delvoye uit Wervik langs. Zij hebben het uitgebreid over het belang van Jan Hoet voor henzelf en de kunstwereld in zijn geheel.

Zo kwam Wim Delvoye al meerdere keren in het oog van een mediastorm terecht door varkens met tattoos te bedekken of het ontwikkelen van de Cloaca of kakmachine. Jan Hoet wist als geen ander hoe er moest omgegaan worden met controverse, waardoor de liefde voor de kunst altijd de bovenhand had. Delvoye krijgt overigens nog een extra interessante gesprekspartner. De Nederlandse bioloog Midas Dekkers is er ook te gast. Hij probeert met ‘De kleine verlossing of de lust van ontlasten’ één van de laatste taboes te doorbreken.

Reyers Laat, op donderdag 27 februari om 22.30 uur op Canvas.