Wim Baes uit Oostende doet het nét niet in Canvascrack

Redactie KW

De 45-jarige Oostendenaar Wim Baes is er maandagavond net niet in geslaagd om de zevende supercrack in de geschiedenis van het quizprogramma De Canvascrack te worden.

Het zag er nochtans goed uit: Wim won vlot zijn acht- en negentiende tafel in de populaire quiz van Herman Van Molle en kon zich dus opmaken voor het finale eindspel om de twintigste tafel. Zijn tegenstander was Dirk Laceur, een man tegen wie Wim de voorbije dagen al drie keer had gelijkgespeeld. Deze keer haalde Wim Baes het laken naar zich toe met een score van 1-2. Maar dat was helaas niet voldoende, want het reglement van de Canvascrack schrijft voor dat de crack minstens drie juiste antwoorden moet hebben. Herman Van Molle was onverbiddelijk en stuurde Wim Baes naar huis met de helft van het bedrag dat hij tot dan toe had gewonnen: 6000 euro.

Veel vragen over West-Vlaanderen

De Oostendenaar zelf neemt het verlies sportief op. “Ik heb pech gehad bij de laatste tafel, maar anderzijds moet ik eerlijk toegeven dat ik voordien ook een aantal keren geluk heb gehad. Over het algemeen had ik trouwens niet te klagen over de vragen. Zo waren er verscheidene vragen bij over West-Vlaanderen. De laatste tafel is natuurlijk het pijnlijkste moment om te verliezen, maar ik heb uiteindelijk niets verloren, wel een bedrag gewonnen…”

Meer in De Krant van West-Vlaanderen