Willems zoon Willemsson heeft een nieuw album klaar

Willemsson met zijn zus Amalia tijdens de persvoorstelling van zijn nieuwe cd. © Rio
Redactie KW

Willemsson, nom de plume van Augustijn Vermandere – zoon van Willem, jawel – heeft een derde plaat klaar. Die heet gewoon ‘Willemsson’.

Na zijn twee vorige albums met producer Pedro De Bruyckere – ‘Blind’ (2010) en ‘In Sight’ (2012) – heeft hij nu een nieuwe cd, gereleased door Lemsso Records. Bij het maken van ‘Willemsson’ is bewust gekozen voor een eenvoudigere, minimale bezetting: piano, drums, bas en een enkele gitaar of hammondorgel. De song, stem en piano staan centraal. Het zijn maatschappijkritische songs (in het Engels), gekruid met humor, een knipoog en veel zelfrelativering.

De nummers die hem het nauwst aan het hart liggen zijn ‘Blind’ uit zijn eerste album en ‘Seven’ uit de nieuwe cd. ‘Blind’gaat over een genetische aandoening aan zijn ogen, waardoor hij langzaam blind wordt. “Doordat het geleidelijk gaat is het geen schok, maar ik word er wel voortdurend mee geconfronteerd. Het is een constante oefening en een herinnering aan de vergankelijkheid. In ‘Blind’ wordt de vraag gesteld: zal je van me blijven houden als ik helemaal…”

Seven gaat dan weer over zijn 3-jarige zoon Mozes. Het jongetje is net als zijn vrouw Joke Neyrinck te zien in de videoclip van het nummer ‘Simon says’. Het gezin woont in de Muscarstraat in Oostende. Joke werkt er als kunstenares onder de naam JOOK en heeft er haar atelier.

https://www.youtube.com/watch?v=xMM2DSNP3Pc

(Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier