“Will verraste ons met een telefoontje”

© CL
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

Herinneringen met Will Tura: Christiane Levoye uit Roeselare deelt haar Tura-momenten.

Beste,

Hierna vindt u enkele van onze Will Tura – momenten.

Samen met mijn broer trok ik in 1969 een eerste keer naar een optreden van Will in de Beurs op het Stationsplein van Roeselare. Van dan af ben ik een superfan en ga gemiddeld een 10-tal keer per jaar naar een optreden van Will, soms vergezeld van mijn schoonzus, man en kinderen.

Thuis op bezoek

In 1975 kwam Will bij ons thuis op bezoek voorafgaand aan zijn optreden ter gelegenheid van de opening van de Euro-Shop. Het was nochtans een supermistige avond zodat we nooit gedacht hadden dat Will ging langskomen. Maar zo is Will. Hij laat zijn fans nooit in de kou staan.

De jaren erop werden de trouwste fans ieder jaar bij hem thuis in Steenokkerzeel uitgenodigd voor een tuinfeest voor zijn verjaardag op 2 augustus. Op die gelegenheden maakte Will met zijn hele gezin tijd voor zijn fans. Enkele jaren terug bij ons 50-jarig huwelijksjubileum verraste Will ons met een telefoontje. Ik had die dag weinig stem en Will gaf mij nog enkele nuttige tips mee om de stem te verzorgen.

605 liedjes

Ondertussen heb ik thuis ook een stevige verzameling opgebouwd. Zo hebben wij 605 verschillende nummers van Will in onze platencollectie (singles, LP, cassette, video, DVD, CD).

Daarnaast hebben wij ook duizenden foto’s op computer staan. In bijlage vindt u enkele hiervan.

Wij zien al uit naar zijn laatste optreden van 2015 in Veurne op 2 augustus en naar zijn comeback in 2016.

Want een zanger zoals hij zal er nooit meer zijn.

Met vriendelijke groeten,

Christiane Levoye

© CL

© CL

© CL

© CL

© CL

© CL

© CL

De muziekcollectie van
De muziekcollectie van© CL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier