Will Tura vraagt of hij mag meezingen in Concertgebouw Brugge

02/10/16 om 16:14 - Bijgewerkt om 17:38

Zaterdagavond was het Concertgebouw Brugge tot in de nok gevuld met fans van Will Tura.

Will Tura vraagt of hij mag meezingen in Concertgebouw Brugge

Vanaf minuut één werd de zanger begroet door een enthousiast publiek. © FODI

De zanger trad - na een sabbatjaar - op met de Heavy Horns en natuurlijk met zijn eigen orkest. Vanaf minuut één werd de zanger begroet door een enthousiast publiek. Toen nog maar de eerste noot van 'Arrivederci Maria' weerklonk, begon het publiek spontaan luid mee te zingen, waarop Will vroeg: "Mag ik ook even meedoen?" Algemeen gelach.

Will bracht met 'Hopeloos' ook een ode aan zijn overleden vader en 'Ik hou van jazz' droeg hij op aan zijn goede vriend Toots Thielemans, die dit jaar is overleden. De 76-jarige gewezen West-Vlaamse zanger bracht ook een verzoekje 'Alles'. Hij vroeg het publiek om ook mee te zingen op de medley 'El Bandido, Draai dan 797204 en Mijn winterroosje'. Will moest dat geen twee keer vragen. Van het begin tot het einde zong het publiek deze medley mee. Na de laatste noot van 'Mijn winterroosje' veerde de volledige zaal recht. Het applaus bleef maar duren. Will was ontroerd, deed meerdere keren een buiging richting publiek en werd er even stil van.

Na 'Het kan niet zijn' en ook 'Hemelsblauw stonden de vele bezoekers opnieuw spontaan recht. Op het einde zong Will nog 'Hoop doet leven', 'Eenzaam zonder jou', 'Ik ben een Vlaming', waarna hij afsloot met 'Ik ben een zanger'. Als dankjewel volgde minutenlang een applaus. "Wat een enthousiast publiek", zei Will backstage. "Voor een zanger doet het nog altijd zoveel deugd wanneer mensen spontaan meedoen. Dit publiek heeft mij geraakt", besluit hij.

(PADI)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!