Wilfried Devoldere wint zevende Pittemse Cultuurprijs

Op de foto zien we de vier genomineerde van dit jaar: Luc Roelens (namens Loridanskring), Maria Declerck, Wilfried Devoldere en Monika Verhelst. © Foto JG
Redactie KW

Zondagmorgen blies iedereen die met cultuur begaan is verzamelen in zaal De Fontein voor de uitreiking van de zevende tweejaarlijkse Pittemse Cultuurprijs.

De genomineerden waren Maria Declerck, Wilfried Devoldere, toneelvereniging De Loridanskring en Monika Verhelst. De uitreiking werd in goede banen geleid door moderator Wim Popelier en werd van de nodige muzikale intermezzo’s voorzien door enkele leerlingen van de Tieltse Muziekacademie. Wat de uitslag betrof kwam De Loridanskring als vierde uit de bus. De tweede en derde plaats waren dezelfde als bij de twee vorige edities: Maria Declerck werd derde en Monika Verhelst werd, bij haar overigens vierde nominatie, tweede. Wilfried Devoldere mocht uiteindelijk de zevende Cultuurprijs in ontvangst nemen in de vorm van een uniek kunstwerk van de hand van Pittemnaar Pol Decuyper. Wilfried is de voorzitter van de heemkundige kring Valère Arickx en draagt in die functie Pittem uit buiten de gemeentegrenzen. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier