Wild van Dieren onderzoekt vissen van bij ons

Koen Kohlbacher gaat aan de slag met een ambachtelijk visnet. (Foto VTM) © Wild van Dieren
Redactie KW

In de herhaling van het natuurprogramma Wild van Dieren duikt het team van Staf Coppens op in onze buurt om de giftige pieterman én de snoek van dichtbij te bekijken.

Wild van Dieren, het dierenprogramma waarin Staf Coppens op zoek gaat naar wilde dieren in eigen land, doet vanavond ook onze provincie (opnieuw) aan. Alternatieve safariman Koen Kohlbacher trekt naar De Panne. “In de zomer duiken we met zijn allen massaal in onze Noordzee. Maar weten we wel wat daar allemaal rondzwemt? Nee. Een voorbeeld is het giftigste dier van Europa”, aldus Koen. Hij is dan ook vastbesloten om de kijker te tonen wat er zo gevaarlijk is aan dit giftige, kleine visje: de pieterman. Net als een authentieke garnaalvisser loopt hij met een groot visnet en echte visserslaarzen aan de zee in, in de hoop daarmee naast garnalen en krabben ook de pieterman te vangen.

Mariene biologe Marlien Schaeck bevindt zich ook aan het water. Ze maakt zich namelijk zorgen om haar favoriete vis: de wilde snoek. Deze roofvis heeft zuiver water nodig om goed te kunnen jagen, maar dat zuiver water is de laatste jaren erg schaars. Bezorgde Marlien wil uitzoeken hoe dat komt en vooral wat eraan te doen valt. De IJzer zou de beste locatie zijn om snoek te vissen, dus trekt Marlien naar deze rivier voor een onderzoek naar de waterkwaliteit en een nader onderzoek naar deze grote roofvis. Nadat ze samen met haar collega’s een zender plaatst in de buik van een snoek, kan ze de vis ‘op de vin’ volgen en hopelijk ook helpen.

Wild van Dieren, op zaterdag 17 mei om 18.05 uur op VTM.