Wijtschate na opmerking in Eigen Kweek : “Hier is wél iets te beleven!”

Redactie KW

Daar duikt nu bewijs van op, want Sebastien Dewaele die in de reeks de uitspraak deed, zorgde er indertijd zélf nog voor als zanger van Preuteleute.

Sebastien Dewaele of beter boerenzoon Steven Welvaert uit Eigen Kweek heeft zo goed als heel Wijtschate over zich gekregen toen hij in de eerste aflevering van Eigen Kweek vertelde dat er ‘niets te beleven valt’ in het dorp. Een uitspraak voor rekening van zijn personage, voor alle duidelijkheid.

Bewijs op Facebook

Henk Debal, secretaris en acteur bij de toneelvereniging met Hert en Ziel plaatste op Facebook deze foto om het tegendeel te bewijzen. “Sebastien weet heel goed hoe sterk ons dorp leeft”, is de uitleg erbij. “Hij was hier nog te gast op Miniro(c)k met zijn groep Preuteleute. Er was toen in 2009 ambiance voor zot!”

Eigen Kweek-effect?

Ondertussen legt de reeks Eigen Kweek de plaatselijke toneelvereniging geen windeieren. “Voor onze voorstellingen van ‘t Is Geflikt die pas starten eind deze maand hebben we nu maar een 50 kaarten meer over. Andere jaren verloopt de voorverkoop heel wat minder snel”, weet Henk Debal.

(MD)