Wie verdedigt de West-Vlaamse eer in Eurosong?

Dina Rodrigues, de Portugese nachtegaal uit Roeselare. (Foto VRT) © © VRT
Redactie KW

Vanavond is het de tweede en laatste preselectie van Eurosong. Drie West-Vlamingen zijn van de partij.

In de eerste preselectie van Eurosong vorige week haalden Eva Jacobs, Axel Hirsoux, Nelson en Udo de finale. West-Vlamingen Arne Vanhaecke van The Fuckuleles en Simon Sinnaeve (Gracious Wild) haalden het niet. Maar we hebben nog hoop op een West-Vlaamse kandidaat voor Eurosong.

Manuel Palomo, finalist van Idool 2011, oogst momenteel veel succes met zijn eerste album met Adya. De Bruggeling pakt uit met Eres Tu, een nummer van Mocedades uit 1973.

Oostendenaar Andrei Lugovski, timmerde al een tijdje aan de muzikale weg, toen hij doorbrak met een derde plaats in Idool 2007. Sindsdien bracht hij met succes drie albums uit en trad hij op met onder andere Will Tura en Richard Clayderman. Andrei brengt In a moment like this, van Chanee & N’Evergreen uit 2010.

Dina Rodrigues moet het dan weer niet hebben van talentenjachten, maar was al te bewonderen in Het Witte Paard in Blankenberge en verzorgde het voorprogramma van Jo Vally, Will Tura en Jacky Lafon. Zij brengt Ne partez pas sans moi van Celine Dion. Benieuwd wie kan doorstoten…

Eurosong, de tweede casting, op zondag 9 februari om 20.30 uur op Eén.