Westtalent gaat opnieuw op zoek naar muzikaal talent

15/04/17 om 15:33 - Bijgewerkt om 15:32

Wie volgt er Nicolas Vlaeminck alias Nemo uit Zwevezele op als winnaar van Westtalent? Op die antwoord krijgen we op zaterdag 18 november het antwoord tijdens de finale van het belangrijkste West-Vlaamse pop- en rockconcours die zich in Het Wilde Westen in Kortrijk zal ontvouwen.

Westtalent gaat opnieuw op zoek naar muzikaal talent

Nicolas Vlaeminck (Nemo), de vorige winnaar van de talentenwedstrijd Westtalent. © (Foto SVV)

Doel van Westtalent is West-Vlaamse muzikanten een springplank bieden om zich professioneel te ontplooien. Zo kan de winnende band of muzikant op een vervolgtraject met professionele begeleiding en optredens rekenen. De drie besten krijgen ook een geldprijs van 1.500 euro, 1.000 euro of 500 euro. Westtalent staat open voor alle muziekgenres en alle leeftijden. De muziek moet live gebracht worden. West-Vlaamse bands of muzikanten kunnen zich inschrijven tot en met donderdag 15 juni 2017.

Het reglement en de inschrijvingsprocedure vind je terug op de website www.westtalent.be.

Begin september wordt de selectie van de bands of muzikanten door de jury bekendgemaakt.

De jury bestaat onder andere uit Kirsten Lemaire (Studio Brussel), Wouter Vanmeenen (De Zwerver/Leffingeleuren), Bram Vermeersch (muziekjournalist) en Bert Moerman (Boomtown/Trix).

Elke zaterdag van oktober vindt een voorronde plaats: op 7 oktober in het Wilde Westen (Kortrijk), op 14 oktober in Cactus Muziekcentrum in samenwerking met Het Entrepot (Brugge), op 21 oktober in de 4AD (Diksmuide) en op 28 oktober in De Zwerver (Leffinge).

Uit deze vier voorrondes stromen maximum acht geselecteerden door naar de finale.

Bij vorige edities schreven onder andere Nemo, The Glücks, SX, Steak Number Eight, Balthazar en MAZE deze muziekwedstrijd op hun naam. In 2015 deden 161 artiesten en bands mee aan deze wedstrijd.

(SVV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!