Westland maakte constructie van kunstwerk The Floating Island

Het kunstwerk The Floating Island op de Brugse reien werd gemaakt door Westland Metalworks uit Reninge. © (Foto KVCL)
Redactie KW

Westland Metalworks uit Reninge werkte mee aan het kunstwerk The Floating Island, dat nog tot 19 september te zien is op reien vlakbij de Snaggaardbrug in het kader van de Triënnale Brugge.

Het Koreaanse architectenbureau OBBA ontwierp het ponton samen met het Brugse architectenbureau Dertien12. Het betreft een drijvend platform dat meer dan 100 vierkante meter beslaat en toegankelijk is voor het publiek. Elastische netten, die tegelijk als leuningen fungeren, dienen als hangmatten of ligbanken die lichtjes over het water hellen.

“De pontons lagen er al”, zegt Chloé Louwagie, marketing coördinator van Westland. “Wij hebben de volledige constructie erop gemaakt. We kregen de opdracht van architectenbureau Dertien12. Zij werken rechtstreeks samen met Brugge Plus, de vzw achter de Triënnale.” Het Brugse architectenbureau deed drie jaar geleden ook al een beroep op de diensten van Westland. “Ze waren toen heel tevreden, dus kwamen ze opnieuw naar ons”, zegt Chloé Louwagie. “In totaal hebben we zo’n 755 uren gespendeerd aan het kunstwerk, om daarna nog 9 dagen met 3 of 4 personen te monteren ter plaatse. We maakten ook een kleine constructie voor het URB EGG café. In het ganse project zit zo’n kleine 15 ton staal verwerkt.”

“Voor ons is het natuurlijk heel fijn om aan zo’n project te mogen meewerken, al was het wel een huzarenstukje”, aldus nog de marketing coördinator van Westland. “Het was alle hens aan dek om klaar te geraken tegen de opening. Maar het is gelukt. Er hangt trouwens een foto van ons vorig werk in Brussels Airport als reclame voor deze editie van de triënnale. Als je dat ziet, dan ben je alleen maar trots dat je kunt zeggen dat je daarvan de producent was. We hopen van harte dat we aan de volgende editie over drie jaar opnieuw mogen meewerken.”

(KVCL – Foto KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier