West-Vlamingen over vijftig jaar 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' van The Beatles

01/06/17 om 08:49 - Bijgewerkt om 17:05

Het is vandaag vijftig jaar geleden dat het legendarische Beatlesalbum 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' verscheen, een langspeler die om menigerlei redenen het begrip 'iconisch' verdient. Het is één van de belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van de pop- en rockmuziek.

Voor dit meesterwerk bivakkeerde The Fab Four, nadat ze besloten hadden om te stoppen met toeren, samen met hun producer George Martin van 6 december 1966 tot en met 3 april 1967 liefst zevenhonderd uur in de legendarische Abbey Road Studio's in Londen. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr maakten de plaat onder invloed van allerlei drugs, wat de inspiratie bij de geniale tandem Lennon-McCartney nog meer aanzwengelde. 'Sgt. Pepper's' geniet ook de status één van de eerste conceptalbums uit de rockgeschiedenis te zijn. Het is de eerste elpee met een gekleurde hoes die openklapt en met teksten op de achterzijde.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!