West-Vlamingen openen hun Pop-Uprestaurant in Antwerpen

Redactie KW

Op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen heeft burgemeester Bart De Wever gisteren het Pop-Uprestaurant van West-Vlamingen Birger Allary en Karel Knockaert geopend.

Birger uit Ruiselede en Karel uit Zerkegem willen met hun pop-up TJOP’s Vlaanderen overtuigen van de Amerikaanse barbecuetraditie.

“Hallo, wij zijn van de parking”, grapte Birger toen hij de Antwerpse burgemeester een hand gaf. En misschien zijn het wel die gasten van de parking die Antwerpen aan de eerste overwinning ooit in Mijn Pop-Uprestaurant helpen. Want als er iets duidelijk werd uit de speech van Bart De Wever, dan is het wel dat hij snakt naar een overwinning. We zouden als stad kunnen winnen met een Antwerps duo in Kortrijk. Maar veel liever win ik met een van deze drie duo’s hier”, zei hij in zijn speech.

West-Vlamingen openen hun Pop-Uprestaurant in Antwerpen

De Wever gelooft alvast in de West-Vlaamse duo. “Ik denk dat de drie duo’s veel potentieel hebben, maar de West-Vlamingen stralen het uit dat ze heel veel ervaring hebben. Het concept is heel solide. En alles wat ze me hebben laten proeven was heel lekker, zowel het eten als het drinken. Bovendien zijn West-Vlamingen hare werkers en dat hebben we graag hier in Antwerpen. Ik denk dat zij eigenlijk de favoriet zijn.”

West-Vlamingen openen hun Pop-Uprestaurant in Antwerpen

En zijn ze verstaanbaar genoeg voor Antwerpenaars? “Als dat niet zo zou zijn, dan help ik wel”, lachte de Antwerpse burgemeester. “Ik heb op studentenkot gezeten met West-Vlamingen. Ik ben dus eigenlijk beëdigd tolk West-Vlaams Nederlands.”

Birger en Karel zien het alvast helemaal zitten. “Dit is heel intensief, maar het is een prachtige ervaring”, zegt Karel. “Wij gaan ervoor en we hopen dat heel West-Vlaanderen ons steunt!”

https://www.youtube.com/watch?v=6w3GKDPLlT4
https://www.youtube.com/watch?v=KV91ISZ56sU

(IN – Foto’s IN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier