West-Vlaamse voorgedragen als hoofdredacteur De Tijd

Stephanie De Smedt. (Foto MFN) © MFN
Redactie KW

De West-Vlaamse Stephanie De Smedt is voorgedragen als hoofdredacteur De Tijd. “Ik heb er veel zin in”, reageert de Jabbeekse, die nu in Brugge woont.

Stephanie De Smedt (37) groeide op in Jabbeke en woont nu in Brugge. Ze is licentiaat in de geschiedenis (Universiteit Gent) en behaalde een master journalistiek aan de Erasmushogeschool Brussel. Eerder werkte ze als economisch journaliste al elf jaar op de redactie van De Tijd, maar begin 2015 nam ze afscheid van de journalistiek en ging ze aan de slag als lingerie styling & channel development manager bij lingeriegroep Van de Velde.

“Het voorbije anderhalf jaar werd het me duidelijk dat ik mijn hart verloren heb aan de journalistiek. Het bleef aan me trekken. Toen ik de vraag kreeg of ik Isabel Albers wou opvolgen als hoofdredacteur, kon ik natuurlijk geen nee zeggen”, aldus Stephanie, die vandaag werd voorgedragen als nieuwe hoofdredacteur door uitgever Mediafin. “Mijn kandidatuur moet nog aanvaard worden, maar ik heb er alvast ontzettend veel zin in.”

Per 1 september

Stephanie De Smedt zal haar kandidatuur nu de komende dagen verdedigen bij de Stichting Tijd vzw, die mee waakt over de redactionele roeping van de krant en na overleg met de redactieraad van De Tijd een gemotiveerd advies zal uitbrengen. Als haar kandidatuur aanvaard wordt, zal ze op 1 september de functie van hoofdredacteur overnemen.

De vorige hoofdredacteur Isabel Albers, die uit Tielt afkomstig is, heeft sinds 1 juni de algemene leiding bij Het Laatste Nieuws.

(SRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier