West-Vlaamse topchefs Gert De Mangeleer en Wout Bru op zoek naar The Taste

© The Taste
Redactie KW

Vanaf 31 oktober maakt VTM in The Taste voor eens en altijd uit wie het lekkerst kan koken: de Vlaming of de Nederlander. Gert De Mangeleer en Wout Bru begeleiden een team die ze samenstellen op basis van een gerecht op een lepel dat blind wordt geproefd.

The Taste verschilt van andere kookprogramma’s doordat de juryleden blind moeten proeven. De vier chefs, twee Nederlanders en twee Vlamingen, weten dus niet welk vlees ze in de kuip zullen krijgen. Maar met dat team moeten ze de strijd aangaan. Niet met een uitgebreid zesgangenmenu, maar wel met een smaakbommetje op een lepeltje.

Vlaanderen wordt daarbij vertegenwoordigd door Gert De Mangeleer van restaurant Hertog Jan in Brugge. Die heeft momenteel de handen vol met de uitbouw van hun huidig restaurant. Hij was onlangs nog te gast op Kookeet in Brugge, net als Bru. Die verblijft het merendeel van het jaar in Zuid-Frankrijk, maar komt met plezier terug naar Vlaanderen. Ook naar West-Vlaanderen overigens, want net als Gert studeerde hij aan Ter Groene Poorte in Brugge en heeft hij nog veel vrienden in de streek. Zijn vrouw Suzy is overigens van Roeselare afkomstig. Een uitgebreid interview met de twee lees je in de krant van deze week.

Meer in Krant van West-Vlaanderen