West-Vlaamse hogescholen in trek, Kulak status quo

Redactie KW

De West-Vlaamse hogescholen schieten uit de startblokken met mooie leerlingenaantallen.

De Kortrijkse campus van de KU Leuven opent het academiejaar pas op 22 september, en moet het voorlopig doen met iets minder nieuwe inschrijvingen.

Hogeschool Vives, dat zijn derde jaar ingaat als fusie van Katho en KHBO, opent woensdag het nieuwe academiejaar met mooie groeicijfers. Met 13.000 studenten in de basisopleidingen is de katholieke hogeschool de grootste in de kustprovincie. Dit jaar kwamen er tien procent meer nieuwe inschrijvingen bij. Vooral handelswetenschappen en bedrijfskunde blijken in trek, net zoals industriële wetenschappen en technologie. Onderwijs doet het in Brugge, Torhout en Tielt minder goed, met een daling van tien procent.

“De evolutie van de inschrijvingscijfers bewijst dat we met onze hogeschool de goede weg opgaan en het vertrouwen krijgen van jongeren, hun ouders en alle betrokken actoren”, aldus algemeen directeur Joris Hindryckx.

Hogeschool West-Vlaanderen, dat dinsdagavond het schooljaar op gang trok, start met 6.000 studenten aan het nieuwe schooljaar, met vooral een stijging binnen toegepaste informatica, en meer specifiek computer en cybercrime.

De Kulak krijgt iets minder nieuwe inschrijvingen. Tot op heden zijn er 617 nieuwe inschrijvingen, wat 2 procent minder is dan vorig jaar. Ook hier zitten de wetenschapsrichtingen in de lift.

In de Campus Kortrijk van de UGent zullen naar verwachting ongeveer 600 studenten starten aan het nieuwe academiejaar. Ook hier liggen de cijfers in de lijn met vorig jaar. De inschrijvingen lopen nog, en de UGent verwacht dat heel wat studenten zich nog kort voor het schooljaar zullen inschrijven. Ook hier zitten de wetenschappen, en vooral industriële wetenschappen, in de lift.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier