West-Vlaams paasboeket op televisie

Weekend aan Zee, de perfecte afsluit van de paasvakantie op VTM. (Foto VTM)
Redactie KW

Goed nieuws voor wie zich een indigestie gegeten heeft aan chocolade of vermoeid is na een paaseierenraap: je hoeft niet uit je zetel te komen voor een flinke portie West-Vlaamse televisie.

Om 13.30 uur (en elk uur daarna) kan je terecht op de zender 40 van Telenet voor een documentaire over de Eregalerij 2014 in Oostende. Dit jaar hebben Radio 2 en Sabam zangers Salvatore Adamo en Jimmy Frey opgenomen in De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers. Ook vier nummers kregen een plaats in De Eregalerij: (I See) The Lies in Your Eyes van The Machines, Bakske vol met stro van Urbanus, Daar gaat ze van Clouseau en Ik mis je zo van Will Tura. Onder andere Peter Van Laet, Jelle Cleymans, Margriet Hermans en dochter Celien, Marble Sounds en Hooverphonic brachten hulde aan de zangers.

Om 17.15 uur kan je op Eén terecht voor de herhaling van Vlaanderen Vakantieland, waarin Rondje Roodbruin in de kijker wordt gezet, een bezoek wordt gebracht aan het fotofestival in Knokke-Heist en verborgen verhalen uit het Brugse Ommeland ontdekt worden.

En wie Delfine Persoon wil zien vechten voor de wereldtitel zit vanaf 19.45 uur goed op Sport 40 (Stories), op kanaal 40 van Telenet. De drie kampen van de boksmeeting in de sporthal in Zwevezele worden rechtstreeks uitgezonden.

Iets rustiger gaat het er aan toe Ten huize van Alain de Botton op Eén om 20.15 uur. Daarin maakt Björn Soenens, hoofdredacteur van Het Journaal en Roeselarenaar van geboorte, kennis met de wereldberoemde Zwitserse filosoof Alain de Botton. Die laatste schrreef een boek ‘Nieuws, een gebruiksaanwijzing’. Twee aparte blikken over nieuws komen samen in hartje Londen.

Wie genoten heeft van de paasvakantie met een uitstap naar zee, kan het even helemaal herbeleven met de Vlaamse filmtopper Weekend aan Zee om 20.30 uur op VTM. In deze romantische prent van 2012 trekken vier vriendinnen voor een laatste reünie samen naar zee. Het wordt een weekend zonder mannen, maar dat loopt al snel helemaal uit de hand. Ook Stefaan Degand heeft een leuke rol in deze prent.

Wie het liever iets luchtiger houdt, zit gebeiteld met Gunter Lamoot. Canvas zendt om 21.10 uur zijn vierde zaalshow uit. In Rauwe Kloten, een afgeleide van de Oostendse uitdrukking rowe klootn, verkoopt hij opnieuw bijzonder veel zever, terwijl hij op zijn eigenzinnige manier een kijk biedt op de alledaagse dingen des levens.