Wereldcreatie van ‘Sinfonia Concertante’ in Stasegem

© FOTO LOO
Redactie KW

Op 15 mei brengen het Astria hobotrio en Casco Phil de wereldcreatie van ‘Sinfonia Concertante’ van Erik Desimpelaere.

In het kader van de Muziekbiënnale en het Dubbelrietfestival Vlamo, dat loopt van 15 tot en met 17 mei, heeft in de Sint-Augustinuskerk van Stasegem dan een uniek concert plaats.

Op het programma staat onder meer de wereldcreatie van de ‘Sinfonia Concertante’ voor hobo, hobo d’Amore, Engelse hoorn en strijkorkest van de Harelbeekse componist Erik Desimpelaere. De uitvoerders zijn het Astria hobotrio met Eric Speller, Yf Bourry en Dimitri Mestdag, en Casco Phil, onder leiding van Ben Haemhouts. Verder op het programma staan nog ‘Tre Pezzi’ van Roland Coryn, ‘In de Velden’ van Peter Benoit met soliste Tine Verhoeven, ‘Canzonetta’ van Samuel Barber met solist Tim Van Thuyne en de Serenade op. 22 van Antonin Dvorak.

Erik Desimpelaere

Erik werd tweemaal laureaat van de Lions-Liederick wedstrijd in Harelbeke, respectievelijk voor piano en jazz piano. Tijdens de wedstrijd van Dexia Classics behaalde hij eerste prijzen voor kamermuziek en jazz. In februari 2013 behaalde hij de eerste prijs en de publieksprijs in de internationale compositiewedstrijd voor harmonieorkest van Harelbeke Muziekstad. In semptember 2013 kreeg hij, samen met zijn broer David, de Kompastprijs van de Past Presidentclub van JCI Harelbeke.

Het concert heeft plaats op donderdag 15 mei om 20.15 uur in de Sint-Augustinuskerk in Stasegem.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier